Isolatie

Voor een energiezuinige woning is investeren in isolatie een absolute must. Bovendien is sinds 1 januari 2020 de verplichte dakisolatienorm van kracht. Goede dakisolatie zorgt ook nog eens voor een lage energiefactuur. Redenen genoeg om maar meteen te kiezen voor degelijke dakisolatie.

Laat je begeleiden door een expert van Roof Builders zodat je zeker bent dat de isolatie bij de uiteindelijke dakopbouw past. De dikte van de isolatie is afhankelijk van de EPB-norm die je wilt behalen.

Roof Builders isoleert jouw hellend dak met half stijve platen of rollen van glas- of rotswol. 10% stijve platen kan ook, maar zijn moeilijker te verwerken of te versnijden. Naden en aansluitingen met de ruwbouw, dakvensters of andere onderdelen moeten steeds luchtdicht afgewerkt worden. Scheuren of gaatjes moeten vermeden worden. Sommige types van isolatiematerialen zijn reeds voorzien van een dampscherm, bijvoorbeeld aluminiumfolie. Ook hier moeten bij het aanbrengen de voegen correct afgedicht worden. Het is ook mogelijk de isolatie bovenop de dakstructuur te plaatsen. Bij deze Sarking-methode wordt niet alleen de dakbedekking maar ook de volledige isolatie-opbouw (dampscherm, isolatie, onderdak) bovenop de houten dakstructuur aangebracht.

Speciaal voor platte daken, gebruiken we PIR-isolatieplaten IKO Enertherm. We kiezen voor PIR-platen, vervaardigd uit de kunststof polyisocyanuraat om verschillende redenen:

  • PIR-platen worden beschouwd als de verbeterde versie van PUR-platen.
  • Minder volume nodig voor hoge isolatiewaarde.
  • Je kan erop lopen, zowel tijdens de werken als nadien, als je er bijvoorbeeld een groendak van wilt maken.
  • Snel en eenvoudig te plaatsen. Ben je een doe-het-zelver? We helpen je graag op weg.

TIP! Bij renovatiewerken kan je een dakisolatiepremie krijgen. Om de premie te krijgen, is het wel nodig dat een professional zoals Roof Builders de isolatiewerken uitvoert. Meer informatie kan je vinden op de website van de Vlaamse overheid.

Isolatie voor je dak
Isolatie voor je dak
Isolatie voor je dak